Coronavirus

Geachte cliënt,

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen is sinds 15 maart j.l, door het KNMT aan het RIVM geadviseerd om alleen nog mondzorg beperkt aan te bieden. De situatie lijkt zich stapsgewijs te verbeteren en het KNMT heeft sinds donderdag 16 april j.l. het advies herzien. Vanaf maandag 20 april wordt de reguliere mondzorg van cliënten die geen corona klachten hebben hervat. Dit houdt dus in dat u naast spoedeisende- ook voor de reguliere mondzorg weer terecht kunt bij ons. 

Wanneer u last heeft van verkoudheidsklachten (loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, smaak- en reukverlies en verhoging) kunnen wij u helaas niet in de praktijk ontvangen, tenzij het een spoedgeval betreft. Ook als iemand in uw huishouden last heeft van verkoudheidsklachten met koorts. Wij behandelen u dan graag op een ander moment of zodra u zich beter voelt.

Vanwege uw veiligheid en de veiligheid van anderen hanteren wij, naast de regulier geldende richtlijnen van de WIP, de volgende extra maatregelen en vragen wij aan u om deze maatregelen na te leven: 

-Houd waar mogelijk 1.5 meter afstand van elkaar.
-Gelieve 1 min. voor de afspraak te arriveren, zodat wij zo min mogelijk wachtende cliënten hebben in de ontvangstruimte. 
-Het is momenteel niet mogelijk om via de aanmeldzuil aan te melden. Meld u bij binnenkomst aan bij de frontofficemedewerker, respecteer ook daar de 1.5 meter  
-Graag gebruik maken van desinfecterende gel bij binnenkomst. 
-Uw handen ontsmet? Dan gelieve niks meer aan te raken zoals uw telefoon, tas, deurkrukken e.d.
-Indien mogelijk verzoeken wij u om alleen naar de praktijk te komen. M.u.v. ouders van kinderen tot en met 12 jaar en (tolk) begeleiders. Wanneer u niet alleen naar de praktijk kunt komen verzoeken wij u dit van tevoren telefonisch door te geven zodat wij hiermee rekening kunnen houden i.v.m. de drukte in de ontvangstruimte. 
-Het is momenteel niet mogelijk om uw tanden in de praktijk te poetsen. 
-Tot nader order kunnen wij u helaas geen thee of koffie aanbieden.  

Op advies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) brengen wij een toeslag van 4,26 per cliënt in rekening voor de extra inkoopkosten die wij hebben in verband met het SARS-CoV-2 virus. 

Voor kinderen tot 18 jaar wordt deze toeslag door alle zorgverzekeraars vergoed. Als u aanvullend verzekerd bent voor mondzorg, is het afhankelijk van het beleid van de zorgverzekeraar of de toeslag wordt vergoed. U kunt hierover contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Mocht u twijfels hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk. Ook zijn onze tandartsen telefonisch bereikbaar om al u vragen te beantwoorden. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat het in deze situatie lastig is om in te schatten of u voor uw behandeling bij ons terecht kunt. 

U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 020 – 662 94 85.

Met vriendelijke groet, 
team Tandartspraktijk TTH van Wou