Angst

Nooit meer bang voor de tandarts

Als u bang bent voor de tandarts, is het wellicht een geruststelling om te horen dat u niet de enige bent. Want hoewel het natuurlijk verstandig is om regelmatig bij de tandarts langs te gaan, vindt lang niet iedereen het tandartsbezoek even prettig. Sommige mensen hebben veel last van hun angst om naar de tandarts te gaan. Toch is het belangrijk dat u zich, ook bij deze angst, er niet van laat weerhouden om regelmatig een controle te laten uitvoeren.

Zonder angst naar de tandarts

Het is verstandig om ons van uw angst op de hoogte stellen. Dit kunt u het beste tijdens het eerste intakegesprek doen, maar natuurlijk ook voorafgaand aan een behandeling. Zo kunnen wij u op onze beurt nóg beter op uw gemak stellen. U hoeft niet bang te zijn dat we bij de eerste controleafspraak al direct van start gaan met een behandeling. Tijdens deze afspraak komen enkel een gebitscontrole en röntgenfoto’s aan bod.

Door met aandacht naar u te luisteren, kunnen we ervoor zorgen dat u zo min mogelijk hinder van een controle of behandeling ervaart. We besteden ook graag extra tijd aan het stapsgewijs doornemen van de behandeling. Bij de meeste mensen ontstaat angst voornamelijk bij de gedachte aan boren en aan de verdovende prik die daaraan voorafgaat. Daarom is het vast prettig om te weten dat de meeste behandelingen tegenwoordig gelukkig volledig pijnloos verlopen! Pijn bij de behandeling kunnen we heel goed voorkomen door de nieuwste technologieën in te zetten. Bovendien kunnen we, wanneer nodig, een lichte, plaatselijke verdoving aanbrengen.

Schaamte? Nergens voor nodig!

Daarnaast willen we benadrukken hoe belangrijk het is dat u zich er niet van laat weerhouden om onze praktijk te bezoeken indien u schaamte over de staat van uw gebit ervaart. Wij staan vanzelfsprekend klaar om u te helpen en stellen u met liefde gerust.

Tips om uw bezoekje aan de tandarts zo prettig mogelijk te laten verlopen

Licht ons in over uw angst
Wees niet bang om te vragen op welke manieren uw tandarts voldoende rekening met u kan houden.

Ga zo ontspannen mogelijk naar uw afspraak
Doe van tevoren wat ontspannende ademhalingsoefeningen en vermijd koffie en andere dranken die cafeïne bevatten.

Zorg voor afleiding tijdens de behandeling
Neem wat extra tijdschriften mee, luister naar uw favoriete muziek of vraag een familielid of vriend(in) om u te vergezellen.

Angst bij kinderen

Angst voor de tandarts komt ook bij kinderen geregeld voor. Bij kinderen kan deze angst zoveel mogelijk worden voorkomen door ze op zo vroeg mogelijke leeftijd al mee naar de tandarts te nemen. Dit kan al voordat zij zelf voor controle of behandeling naar de praktijk moeten komen, bijvoorbeeld door ze naar uw eigen tandartsafspraken mee te nemen. Op die manier helpt u uw kind wennen aan de omgeving, terwijl zij op speelse wijze positieve associaties met een bezoekje aan de tandartspraktijk kunnen opdoen. Kinderen zijn dan ook van harte welkom om uw tandartsafspraken bij te wonen en kunnen spelenderwijs kennismaken met onze medewerkers, praktijk en natuurlijk de beweegbare stoel!

Maak een afspraak voor een intake

Hopelijk heeft deze informatie uw angst al zoveel mogelijk kunnen wegnemen. Om kennis te maken met ons team en samen met ons uw angst voorgoed te kunnen overwinnen, kunt u eerst een vrijblijvende afspraak inplannen. Tijdens deze afspraak stellen we in overleg met u een behandelplan op en onderzoeken we hoe wij de oorzaken van uw angst mogelijk kunnen wegnemen. Bel ons gerust om een afspraak te maken!